Categorie├źn: Ketensamenwerking, Procesgericht werken, Informatiearchitectuur

VERA3.1; definitief en nu aan de slag!

Bron: Marcel van den Bos op 23 dec '16
Categorie: VERA

Sinds de publicatie van de 'release candidate' van VERA3.1 in juni 2016 zijn een aantal organisaties deze in de praktijk gaan toepassen. De feedback uit deze trajecten en RFC's naar aanleiding van versie 3.0 hebben geleid tot de definitieve versie van VERA3.1.

VERA3.1 biedt een uitwerking van het ketenproces voor woonruimteverdeling en de technische ondersteuning hiervan. Deze is meteen toepasbaar in de praktijk. De methodiek die hiervoor is gebruikt kan ook worden toegepast voor andere ketenprocessen en integratievraagstukken. We zien al organisaties waarbij dit wordt toegepast en de waardevolle input die dit kan leveren voor de uitbreiding van de VERA standaard met andere ketenprocessen.

Verbeteringen die zijn doorgevoerd ten opzichte van de Release Candidate zijn:

  • De documentatie van de informatiedomeinen is aangepast naar aanleiding van nieuwe attributen op de klassen. Bijv. sturingslabels maar ook specifieke attributen zoals prijsconditie voor eenheid.
  • De documentatie van Woonruimteverdeling verticaal sectormodel is aangepast zodat alle attributen van de klassen zijn opgenomen en in de juiste volgorde staan gedocumenteerd.
  • Ook op andere domeinen zijn attributen en klassen toegevoegd.
  • De XSD's en WSDL's van het horizontale sectormodel zijn opnieuw gegenereerd met de nieuwe attributen op de klassen.
  • De XSD's en WSDL's van het verticale sectormodel van woonruimteverdeling zijn aangepast om deze nieuwe attributen te ondersteunen en te borgen dat een aantal onvolkomenheden zijn opgelost. Bijv. het nog niet overal toepassen van 'restricted' klassen waardoor er te veel attributen beschikbaar waren.
  • De referentiedata is uitgebreid met nieuwe referentiedata lijsten en sommige bestaande lijsten hebben extra referentiedata erbij gekregen. Bijvoorbeeld: prijsconditie ' Kosten Koper' etc.

Aan de slag!

De volledige versie is te downloaden via de website van VERA [link naar http://www.stichting-vera.nl/publicaties/vera-3-1]

Zelf bijdragen?

Uw input is zeer belangrijk voor de kwaliteit van de standaard. Schroom daarom niet om:

  • Uw VERA toepassingen met ons te delen als input voor de standaard.
  • Mee te doen in de VERA werkgroepen die specifieke thema's uitwerken.
  • Ons vragen te stellen over een VERA toepassing.
  • Om voorstellen tot wijzigingen door te geven die uw toepassing nodig heeft. Hiervoor hebben we een RFC formulier beschikbaar http://www.stichting-vera.nl/publicaties/rfc.