Terugblik: CorpoNet op weg naar 2030

op 25 mrt '19
Categorie: CorpoNet

Op 21 maart organiseerde CorpoNet voor haar leden en relaties een inspirerende dag in de Johan Cruijff Arena. Voor diegenen die er niet
bij konden zijn en natuurlijk voor iedereen die nog even terug wil kijken; de hoogtepunten in vogelvlucht op rij!

Ga direct naar De 2030-dialoog

Het programma begon met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Een verslag van deze vergadering is binnenkort voor leden te downloaden op onze website.

Daarna was er de rondleiding door de ArenA, leuk om een keer de plekken waar je normaal niet komt of mag komen te zien.

Tijdens de lunch gaven de studenten (bedrijfskunde) van Hogeschool Utrecht inzicht in de vorderingen van het CinC project. Zij ondersteunden hun verhaal met een posterpresentatie.

Het thema van de bijeenkomst CorpoNet op weg naar 2030 kwam ‘s middags aan bod. En daar waar CorpoNet staat mag gerust de corportiesector gelezen worden. Want daar gaat het ons natuurlijk om; wat komt er op ons af en hoe gaan we daar mee om? Het is een breed en complex onderwerp wat bij uitstek geschikt is om samen over na te denken, in dialoog te gaan en de opgedane kennis met elkaar te delen.
Voor deze middag was Microsoft uitgenodigd om hun visie op informatisering en automatisering in de corporatiesector met ons te delen; opgedeeld in drie thema’s: Industrie Trends, Business Applicaties en De data-gedreven corporatie. Na elke introductie van een thema werd een vraag of stelling gedeponeerd die aan de tafels werd uitgewerkt. De aanwezigen waren hiervoor verdeeld over zeven tafels, waar onder leiding van een tafelheer (bestuurslid van CorpoNet of Microsoft presentator) deze uitwerking plaatsvond. Dat leverde geanimeerde gesprekken op, waarbij er soms meer vragen rezen dan antwoorden kwamen. En dat is goed, laten we met elkaar in gesprek gaan, er is niet één overkoepelend orgaan die de koers bepaald. Die koers bepalen we samen.
Bij elke tafel stond ook een visualiser, aan hen de taak om zoveel mogelijk van hetgeen over tafel ging te verwerken in de visual. Het resultaat zijn 7 prachtige visuals, die wij uitwerken tot een dialoog-document (daar wordt nog hard aan gewerkt).

De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Wij kijken terug op een geslaagd event en wij bedanken iedereen voor zijn/haar bijdrage. Graag tot ziens op een volgend CorpoNet-event.

De middag in beeld.
En natuurlijk delen we de presentaties.