Een Britse kijk op: Housing Perspectives

Bron: C-team op 13 feb '19
Categorie: CorpoNet

Housing Technology (de uitgever van het gelijknamige magazine en organisator van de jaarlijkse – eveneens gelijknamige – conferentie) en Aareon UK hebben gezamenlijk 'Housing Perspectives 2019' gepubliceerd. Dit is een nieuw rapport over marktinformatie met betrekking tot digitale huisvesting, zelfbediening en beheerde services, evenals een overzicht van enkele IT-trends in (Engelse) sociale huisvesting.

De kunst van zelfbediening

Het rapport begint met een bijdrage over 'de kunst van zelfbediening', waarbij centraal staat dat er weliswaar veel nieuwe technologische ontwikkelingen zijn geweest die de sociale huisvestingswereld hebben beïnvloed, zoals digitalisering, IoT, big data en cloud, het is self-service die misschien de grootste impact heeft. Self-service maakt het leven van huurders niet alleen eenvoudiger, maar heeft ook het potentieel om door de hele bedrijfsvoering van een woningaanbieder te sijpelen, met voorbeelden van de (Engelse collega corporaties) Halton Housing, Raven Housing, Thenue Housing en Thrive Homes.

De digitale huisvestingsprovider van de toekomst

De tweede bijdrage gaat in op hoe een digitale woningaanbieder van de toekomst eruit zal zien, gebaseerd op technologieën die al door sommige woningaanbieders worden gebruikt, evenals enkele nieuwere technologieën (zoals IoT en drones ) die nog relatief in de kinderschoenen staan. Deze technologieën en strategieën hebben de gemeenschappelijke thema's voor het stroomlijnen van operaties, gebaseerd op het concept van een huisvestingsprovider met één centraal systeem dat fungeert als een opslagplaats van zijn volledige 'bedrijfskennis'.

'Managed Services' bij woningcorporaties

De derde bijdrage kijkt naar managed services bij corporaties, inclusief hoe corporatie WHG het managed services-aanbod van Aareon gebruikt. Natuurlijk kijkend naar belangrijke voordelen, zoals kostenbesparingen, betere beveiliging, gemoedsrust en toegang tot vaardigheden en middelen. Maar ook naar het van belang zijnde aspect van de betrouwbaarheid en financiële stabiliteit van de managed service provider. Niet geheel onbelangrijk als je bedenkt dat je als corporatie je operationele veerkracht en zakelijke toekomst aan zo'n provider toevertrouwd.

Link naar de digitale uitgave van 'Housing Perspectives 2019'