Aedes project 'datakwaliteit'

op 03 aug '18
Categorie: CorpoNet

Aedes vernieuwingsagenda
Coalitie Digitalisering en Informatievoorziening
• Project 'datakwaliteit'

Slechte datakwaliteit zorgt voor veel inefficiency: Volgens een schattig uit de literatuur wordt ongeveer 50% van de kosten van een doorsnee bedrijf wordt veroorzaakt door slechte datakwaliteit! Deze kosten kunnen grotendeels voorkomen worden en dat komt in ons geval de huurder ten goede. Goede datakwaliteit helpt ook om system to system uitwisseling van (verantwoordings-)gegevens mogelijk te maken, iets wat nu handmatig gebeurt en veel tijd kost bij corporaties. En natuurlijk moet de datakwaliteit op orde zijn om 'datadriven' te kunnen werken. Genoeg redenen dus om iets aan datakwaliteit te doen!

Het doel van het Aedes project is om corporaties handvatten te geven om hun datakwaliteit op orde te krijgen en te houden. Denk daarbij aan handvatten voor het beleggen van rollen en taken maar ook aan technische hulpmiddelen en aan het toepassen van standaarden.

Het project begint met een kick-off in september. (11 of 20 september, afhankelijk van beschikbaarheid.) De exacte doelstellingen en de aanpak bepalen we samen in het projectteam.

Wil je een bijdrage leveren aan dit project? Schrijf je dan in via het volgende formulier.

Ook corporaties die al veel ervaring hebben met dit onderwerp zijn uiteraard welkom om een bijdrage te leveren!

NB: Wie wil weten hoe je de VERA standaard kunt inzetten voor datakwaliteit leest dit artikel.